Haber

İYİ Parti Örsü görevden alındı: ‘Meclisi yumruk atma yeri olarak görüyor’

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın saldırısına uğrayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kalp ritmi bozularak yoğun bakıma kaldırıldı.

Tedavi gördüğü hastanenin önünde açıklama yapan Örs, “Meclis yumruk atma yeri değil, aziz milletimize hizmet yeridir.”

6 Aralık’ta TBMM’de yapılan bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İyi Parti Trabzon Hüseyin Örs’e saldırdı. Saldırı nedeniyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Örs, Halk TV’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, “Meclisi yumruk atma yeri olarak görüyor. Ülkenin sorunlarına çözüm bulun” dedi.

‘SOSYOLOJİK BİR OLAY’

Örs, Işık’ın bir anda aldığı darbelerle vurulduğunu ve daha sonra olayları televizyondan izlediğini ifade etti. Örs, görüntüleri izlediğinde hissettikleri hakkında, “Özür dilerim. İnsani çıkarları yeterince olan bir arkadaşım. Ben de Meclis’teyim. Böyle bir şeye konu olduğum için üzgünüm. Yumruk atıldı.Ama şu var ki Meclis’te konuşuyoruz.. 250’den fazla konuşma yaptım.Ne konuştum?O yeri görüyor.Biz orayı milletin derdine derman bulma yeri olarak görüyoruz.”

Örs, Ebubekir Sofuoğlu’nun Işık’a “hayırlı olsun” sözleriyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Olay bu be adam. AKP döneminde bir akademisyenin sözlerine bakın. Nasıl büyüdüğüne, nereye geldiğine bakmak lazım. dan.Böyle bir kafa yapısına sahip olabilir mi.Olay şu ki.Aslında akademisyendi.Ona şaşırdım.O beni tanımıyor,bilmiyor.Konuşması beni daha çok üzdü.Olabilir mi? Böyle bir şey yapmak için! Ben de bir akademisyenim. Bir akademisyen böyle bir şey söyleyebilir mi! Böyle bir zihniyet olabilir mi?

İYİ Parti Örsü bugün taburcu oldu. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu