Ekonomi

America Movil 7 milyar dolarlık yatırımla 5G’ye geçmeyi hedefliyor

Meksika merkezli lider telekomünikasyon şirketi America Movil (NYSE:AMX), bu yıl için 7,1 milyar dolarlık sermaye harcaması planı doğrultusunda, pazarlarında 5G teknolojisini ilerletme taahhüdünü yineledi. Daha önce spektrum alımları ve ağ yükseltmeleri için yıllar süren önemli yatırımların ardından harcamalarda potansiyel bir azalma olduğunu belirten şirket, geçen yıl 8,6 milyar dolar harcadı.

Şirketin yatırım stratejisine ilişkin güncelleme, America Movil’in ilk çeyrek net kârının geçen yılın aynı dönemine göre %55 düştüğünü gösteren bir raporun hemen ardından geldi. Düşüş, Meksika pesosunun güçlenmesine ve bir önceki yıl cep telefonu kulelerinin satışından elde edilen istisnai gelirin olmamasına bağlandı.

Pesonun 2024’ün ilk çeyreğinde ABD doları karşısında %8’in üzerinde değer kazanması, uluslararası gelir akışı olan Meksikalı firmaların kazançlarını olumsuz etkiledi. Üç aylık net kâr, çeşitli bölgelerdeki düşük performans, bir fidye yazılımı saldırısı ve özellikle Arjantin’deki düşük sonuçlar nedeniyle JP Morgan analistlerinin beklentilerinin altında kaldı.

Bu zorluklara rağmen America Movil, Brezilya ve Meksika gibi kilit pazarlarda güçlü bir performans sergiledi ve bu da gelir ve temel kazançların tahminlerin ötesine geçmesine yardımcı oldu. İleriye dönük olarak şirket, Ocak ayında Peru’da yeni bir veri merkezi açmasının ardından bu yılı stratejik odak noktası olarak belirledi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

asarcik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu