Haber

Aytun Çıray’dan İdris Naim Şahin’in tepkisi: Öğrendiğimde adeta şok oldum

DÜZGÜN Partisi Genel Lider Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiği iddiasını yalanladı.

Ankara kulislerinde Twitter hesabından “Aytun Çıray’ın İYİ Parti’den ve tüm görevlerinden istifa ettiği söyleniyor” paylaşımına yanıt veren Çıray, “yalan” ifadesini kullandı.

Aytun Çıray, milletvekili aday listelerini eleştirerek adaylıktan çekildi. Çıray, bugün yaptığı bir başka paylaşımda eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu’dan adaylığına tepki gösterdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından “FETÖ Araştırma Komisyonu” üyesi olduğunu söyleyen Çıray, “Komisyon için ünlü ve deneyimli emekli emniyet müdürlerimiz ve generallerimizle görüşüyordum. Sordum. İdris Naim Şahin, ‘ Kimler vali, müdür, bürokrat atadıysa hepsini görevden almakla başlasın’ dedi. Bunu Soylu Bey’e sözlü ve yazılı olarak ilettim, ‘bakın’ dedim. Nitekim Soylu Bey -belki ben söylediğim için değil- görevden aldı.”

‘ŞAHİN’İN YEREL SEÇİMLERDE ADAYLIĞINA ÖZDAĞ İLE BİRLİKTE DİRENİŞ YAPTIK’

Yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için İdris Naim Şahin’in seçildiğini hatırlatan Çıray, “Daha sonra İYİ Parti’yi kurduk. Yönetimde birlikte olduğumuz Ümit Özdağ Bey yanıma geldi ‘Ben. Naim Şahin partimizin Ordu Belediye Başkanı, aday çıkarıyor, bunu kabul edemem’ Haklıydı, hep birlikte direnerek, hatta ‘istifa edeceğiz’ diyerek adaylığını engelledik, bunu da Cumhurbaşkanı’nın ‘yanıltılmış’ olabileceğine bağladık.”

‘ELAZIĞ ADAYINA FETHULLAH’A ‘ALLAH DOSTU’ DİYEN KİMSE, KARS ADAY KOCUSU’

Çıray, Şahin’in Ordu’da birinci aday olarak seçildiğini öğrendiğinde “şok” olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“İşte bu noktada adaylığımı geri çekmeden önce bu kişinin Ordu 1. adayı olacağını öğrenince adeta şok oldum. Neden iki kez suda yıkanmak gibi?!! Üstelik… Emin Arslan, Gerçekten Türk Polis Teşkilatının abidevi isimlerinden biri olan FETÖ kumpasları mağduru (Emekli Emniyet Müdür Yardımcısı) İ. Naim Şahin hakkında tweet atarak, “Emniyet teşkilatının teslim edildiği dönemin İçişleri Bakanı. FETÖ’ye geçti. ÂLÂ Parti listelerine bakın hemen… Elâzığ 1. satır Fethullah, ‘Allah’ım. “Halkın dostu. Kars 1. adayı Menzilci gibi görünüyor.”

‘GÖKHAN ZAN’IN SEÇİMİ ÖNLENDİ’

“Hatay’da genç sporcu Gökhan Zan 2. sıraya konuldu ve seçilmesi engellendi. Gaziantep 1. adayı ise sosyal medya paylaşımlarında uyuşturucu kullanıyormuş gibi küfür eden birini getirdi. Peki ne yapılmak isteniyor? yapıldı?”

‘İYİ PARTİ ZAYIFLANMAK İSTENİYOR’

“Bu atamaları yapanlar partinin zarar göreceğini bilmiyorlar mı? Lafta liyakat yoklaması ile elenen liyakata sahipler var. Sanki ÂLÂ Parti zayıflatılmak isteniyor veya zayıflatılmak isteniyor. Asıl soruyu sorun: ÂLÂ Partisi kaybedince kim kazanıyor, kim kaybediyor?

“Sus, zamanı geldi mi?” olanlara sesleniyorum. Evet, zamanı geldi. Milletvekili aday listeleri kesinleşmedi. Düzeltme yapılırsa partimize bir baht gelebilir. Bununla birlikte, yanlış anlaşılmayı önlemek için şunu yazayım: Ben asla aday değilim.” (HABER MERKEZİ)

hinis-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu