Sağlık

Ege Üniversitesi Organ Nakli Enstitüsü Kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara istinaden organ naklinde Türkiye’nin referans merkezleri arasında yer alan Ege Üniversitesi bünyesinde “Organ Nakli Enstitüsü” kuruldu. Gerçekleştirdiği başarılı organ nakli operasyonlarıyla dünya çapında adından söz ettiren Ege Üniversitesi, kurduğu yeni enstitü ile organ nakli alanında nitelikli insan gücü yetiştirerek bilimsel araştırma ve Ar-Ge çalışmaları yürütecek.

Ege Üniversitesi’nin bugüne kadar birçok organ naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ifade eden Rektör Prof. ülkemizin en değerli organ nakil merkezleri. A Plus kalitesinde hizmet veren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yaptığımız yatırımlar sonucunda tüm sağlık hizmetlerinde olduğu gibi organ naklinde de kalitemizi ve başarı oranımızı yükselttik. Sağlık turizmi kapsamında organ ve doku nakli için yurt dışından birçok ülkeden hastanemizi tercih eden hastalarımız bulunmaktadır. 30 yılı aşkın süredir hizmet veren Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezimizde; Karaciğer, böbrek, kalp, akciğer, kornea nakilleri alanında uzman hekimlerimiz tarafından modern tıbbi cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Ayrıca işin sosyal sorumluluk kısmını da önemsiyor, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak için etkinlikler, konferanslar ve söyleşiler düzenliyoruz.” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak “Hem bilim üretilecek hem de insan kaynağı sağlanacak”

Organ Nakli Enstitüsü ile bu alandaki çalışmaları bir üst seviyeye taşıyacaklarını belirten Prof. Bu sorumluluklarımızın bilinciyle yeni kuracağımız enstitümüz bünyesinde organ nakli alanında nitelikli insan gücü yetiştirecek ve literatüre katkı sağlayacak araştırmalar yapacağız. Şu anda organ nakli konusunda referans merkezi konumunda olan üniversitemizi bu konuda enstitümüzün de katkılarıyla üst sıralara taşımak istiyoruz. Enstitümüz; Organ naklinin nitelik ve niceliğinin artırılması, hasta ve bağışçıların yaşam kalitesinin yükseltilmesi, organ nakli ile ilgili temel, klinik, immünolojik, biyomedikal teknolojiler ve translasyonel tıp alanlarında araştırmaların yapılması ve sağlanması gibi amaçlar doğrultusunda çalışacaktır. disiplinler arası uyum. Öte yandan yüksek lisans ve doktora programları ile organ nakli konusunda uzman ve nitelikli insan kaynağı yetiştirecektir. Dış paydaşlarla iş birliği içinde İzmir ve Ege Bölgesi’nde organ nakli ve bağışı konusunda toplumsal farkındalığı artıracaktır. Sağlık Turizmine katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirilecektir. Sektör odaklı araştırma, proje, Ar-Ge çalışmaları yapılacaktır. Sadece nakil için değil, nakile neden olacak organ yetmezliğini de önleyici tedbirler konusunda çalışmalar yapılacak.

Organ bağışının değerini bir kez daha hatırlatan Prof. Kendimiz veya bir akrabamız olabilir. Bu nedenle imkanı olan herkesi organ bağışına davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu